Izlet PISA & JUŽNA TOSKANA

Pisa slovi po znamenitem stolpu, medtem ko Volterra in San Gimignano razkrivata zapuščino etruščanske in srednjeveške umetnosti, obdano z griči Toskane in bogato tradicijo vin.

Izlet PISA & JUŽNA TOSKANA s Supra Travel

Termini & cene:

Datum izletaDatum izletaIzletCena izletaVeč o ponudbi
1.5. - 3.5.2026
PISA & JUŽNA TOSKANA
1.5. - 3.5.2026PISA & JUŽNA TOSKANA199,00 €
299,00 €
OGLEJ SI VEČ

Izberite svojo Supra Travel ponudbo:

+10.000 potnikov

Nam je zaupalo v letu 2024

Primerno za vse generacije

Za prijatelje, družine in posameznike

BREZPLAČNA ODPOVED

Do 30 dni pred odhodom

Top doživetja – Izlet Pisa & južna Toskana

Izkušnje, ki si jih boste zapomnili za vedno

POŠEVNI STOLP V PISI IN TRG ČUDES

Poševni stolp v Pisi, dragulj Trga čudes, se je začel nagibati že v 12. stoletju zaradi mehkih peščenih tal, ki niso zdržala njegove teže. Po legendi je Galileo Galilei prav s tega stolpa spuščal različna telesa, da bi dokazal načelo pospeška pri padanju – kar je pozneje postalo temelj fizike. Ob njem se dvigujeta katedrala Santa Maria Assunta in krstilnica San Giovanni, ki skupaj razkrivata umetnost, znanost in veličasnost toskanske zgodovine.

SAN GIMIGNANO

San Gimignano, znan kot “mesto stolpov”, je v 13. in 14. stoletju cvetel kot pomembno postajališče na romarski poti Via Francigena. Plemiške družine so gradile visoke stolpe kot simbol moči in bogastva, nekateri so dosegali več kot 50 metrov. Od nekoč več kot 70 stolpov jih je danes ohranjenih 14, ki mestu dajejo srednjeveško silhueto. Sprehod skozi njegove trge razkriva zgodbo rivalstva, trgovine in prestiža toskanske aristokracije.

Izlet Firence in Toskana

KULINARIKA TOSKANE

Toskana je znana po vrhunskih vinih, vključno z Chianti, Brunello di Montalcino in Vino Nobile di Montepulciano. Regija ponuja bogat kulinarični spekter, kjer prevladujejo tradicionalne jedi, kot so pici, ribollita (juha iz kruha in zelenjave) ter bruschetta. Toskanska hrana je pogosto pripravljena s svežimi lokalnimi sestavinami, oljčnim oljem in zelišči. Regija je tudi znana po odličnih sirih in mesninah, kot so pecorino in salami. Uživanje v toskanskih vinih in hrani je prava kulinarična izkušnja.