REZERVACIJO ZA ŽELJENO POTOVANJE NAM LAHKO POŠLJETE TUDI NA INFO@SUPRATRAVEL.SI

Izlet SAN MARINO & BOLOGNA

San Marino je majhna neodvisna republika v osrčju Italije, ena najstarejših na svetu. Slovi po čudoviti pokrajini in srednjeveških utrdbah. Bologna, večje mesto v Italiji, je znano po svoji zgodovini, umetnosti in kulinariki.

Izlet SAN MARINO & BOLOGNA s Supra Travel

Izberite svojo Supra Travel ponudbo:

+10.000 potnikov

Nam je zaupalo v letu 2023

Primerno za vse generacije

Za prijatelje, družine in posameznike

BREZPLAČNA ODPOVED

Do 40 dni pred odhodom

Top doživetja – Izlet San Marino & Bologna

Izkušnje, ki si jih boste zapomnili za vedno

REPUBLIKA SAN MARINO

San Marino je majhna, a zgodovinsko bogata republika, ki leži na gori Titano v osrčju Italije. Ustanovljena leta 301, velja za najstarejšo še delujočo republiko na svetu. Njeno slikovito staro mestno jedro, ki je uvrščeno na Unescov seznam svetovne dediščine, ponuja očarljive srednjeveške ulice, zgodovinske stavbe in impresivne utrdbe – Guaita, Cesta in Montale. Država je znana tudi po svoji neodvisnosti, ki jo ponosno ohranja skozi stoletja. San Marino privlači obiskovalce z bogato kulturo, lepimi razgledi in brezcarinskimi nakupi.

BOLOGNA

Bologna, glavno mesto italijanske dežele Emilija-Romanja, slovi po bogati zgodovini, kulturi in kulinariki. Mesto je dom najstarejše univerze na svetu, ustanovljene leta 1088, kar mu daje intelektualni in študentski utrip. Njegovo staro mestno jedro krasijo značilni rdeči opečnati stolpi, ozke ulice in dolgi portiki, ki nudijo zavetje pred dežjem ali soncem. Bologna je svetovno znana tudi po svoji kulinarični tradiciji – od znamenitih testenin tagliatelle al ragù do okusnih mortadel. To je mesto, kjer zgodovina, umetnost in hrana sobivajo v popolnem ravnovesju.

RIMINI

Rimini, priljubljeno letovišče ob Jadranskem morju, je znano po svojih dolgih peščenih plažah in živahnem nočnem življenju. Mesto ima bogato zgodovino, saj je bilo ustanovljeno leta 268 pr. n. št. Pomembne znamenitosti vključujejo Arco di Augusto, najstarejši rimski slavolok, in Tiberijev most, ki še vedno povezuje stari del mesta. Rimini je tudi rojstni kraj slavnega režiserja Federica Fellinija, zato ima močno kulturno in umetniško sceno. Poleg plaž in zgodovine ponuja odlične restavracije ter številne zabavne dogodke skozi vse leto.

Prijavite se na najboljše ponudbe

Ugodne ponudbe po izjemnih cenah, naravnost v vaš poštni predal

Please wait...

Hvala za prijavo!

Strinjam se s splošnimi pogoji poslovanja

Na vrh strani