REZERVACIJO ZA ŽELJENO POTOVANJE NAM LAHKO POŠLJETE TUDI NA INFO@SUPRATRAVEL.SI

KARNEVAL BENETKE

Beneški karneval je svetovno znana prireditev z barvitimi maskami, čudovitimi kostumi in slavnostnimi dogodki, ki vsak februar oživijo mesto z glasbo, plesom in čarobnim vzdušjem.

Doživite KARNEVAL BENETKE s Supra Travel

Doživite edinstveno vzdušje Beneškega karnevala, kjer skrivnostne maske in razkošni kostumi preplavijo zgodovinske ulice. Sprehodite se po Trgu sv. Marka, kjer plesalci in glasbeniki pričarajo nepozabne trenutke. Karneval sega v 13. stoletje in traja približno 20 dni, vse do pusta. Dogajanje vključuje parade, predstave in plese na glavnih trgih mesta.

SUPRA TRAVEL GARANCIJA za vse izlete:
– NAJNIŽJE cene v Sloveniji.
– BREZPLAČNA ODPOVED do 40 dni pred potovanjem.
– plačilo na do 3 OBROKE BREZ OBRESTI.
– ob prijavi PLAČATE SAMO 10 EUR.

Izberite svojo Supra Travel ponudbo:

+10.000 potnikov

Nam je zaupalo v letu 2023

Primerno za vse generacije

Za prijatelje, družine in posameznike

BREZPLAČNA ODPOVED

Do 40 dni pred odhodom

Top doživetja – Izlet Karneval Benetke

Izkušnje, ki si jih boste zapomnili za vedno

BENEŠKE MASKE

Beneške maske so ključni element Beneškega karnevala, katerega izvor sega v 13. stoletje. Nekoč so omogočale anonimnost in enakost med različnimi družbenimi sloji. Med najbolj znanimi maskami sta bauta, ki pokriva celoten obraz in omogoča govorjenje, ter volto, ki prekriva obraz in je pogosto bele barve. Izdelane so bile iz papir-mašeja, usnja ali porcelana. Danes so maske umetniško okrašene in so pomemben simbol beneške tradicije.

TRG SV. MARKA

Trg sv. Marka (Piazza San Marco) je osrednji trg Benetk in ena najbolj znanih evropskih mestnih površin. Na trgu stojijo pomembne zgradbe, kot so Bazilika sv. Marka, Doževa palača in Kampanila, najvišji zvonik v Benetkah. Trg je znan po svojih arkadah in stolpu z uro (Torre dell’Orologio), kjer ura prikazuje lunine mene. Trg se odpira proti Velikemu kanalu, kjer so nekoč potekale politične in verske slovesnosti. Pogosto ga imenujejo “salon Evrope” zaradi njegovega pomena v zgodovini in kulturi.

MURANO & BURANO

Murano in Burano sta otoka v laguni Benetk. Murano je znan po tradicionalnem steklarstvu, kjer obrtniki izdelujejo steklene umetnine že od 13. stoletja. Otok je domač tudi za Steklarsko muzejsko zbirko. Burano je znan po barvitih hišah in proizvodnji čipke. Čipkarske tradicije na Buranu segajo v 16. stoletje. Obe otoki sta dostopni z vodnimi taksiji in trajekti iz Benetk ter predstavljata pomemben del kulturne dediščine in zgodovine regije.

Prijavite se na najboljše ponudbe

Ugodne ponudbe po izjemnih cenah, naravnost v vaš poštni predal

Please wait...

Hvala za prijavo!

Strinjam se s splošnimi pogoji poslovanja

Na vrh strani